Velkommen til vores bygge-hjemmeside

Vi har lavet denne hjemmeside for, at andre kan følge med i vores boligbyggeri. Vi vil her skrive vores gode og dårlige erfaringer, lige fra projektets start indtil vi står med nøglen i hånden til vores nye OC-HUS.

Grunden til vi valgte at bygge selv var, at vi i en del år har gået og kigget på huse i omegnen af Roskilde. Vi bor for tiden i lejlighed i Roskilde, og vi var begge enige om, at vi ikke ville flytte for langt væk. Det var der flere grunde til. For det første arbejder vi begge inde ved staden, har familie i området samt vi kan vældig godt lide Roskilde by.

Det kan være svært at finde lige præcist det hus man bare må eje. Det er jo ikke unaturligt, at begge parter stiller nogle krav til, hvordan huset skal se ud, hvordan det skal være indrettet, hvilken form for varme der skal være og bla. Bla. Bla. Vi har gennem vores boligjagt brug en del tid på internettet, samt vi har været skrevet op hos diverse ejendomsmæglere. Vi har også været ude og se på en del huse, for man kan være sikker på, at billederne man kan se på internettet på de pågældende huse, i de fleste tilfælde ikke stemmer overens med virkeligheden. De huse vi har set på, ville skam være beboelige, men man skulle være indforstået med, at bruge en del penge på enten nyt badeværelse samt/eller et nyt køkken inden for en periode på ca. 3 år.

Vi talte meget om, at bygge vores eget hus, så kunne vi da få det som vi ville have det, og der ville ikke være nogen udgifter af større betydning de første 10 år. Problemet var bare, at det ikke var til at drive en byggegrund op, og når chancen endelig meldte sig, så var grundene solgt inden man fik set sig om, og prisen var skruet op i noget nær hvad man kunne få et brugt hus til.

Vi var så heldige, at chancen lige pludselig lå for fødderne af os. Vi fik en byggegrund i Gevninge, så nu skulle der lige pludselig planlægges og bookes møder både hos byggefirma samt hos advokat.

Vi hyrede en advokat til at læse kontrakterne igennem fra byggefirmaet samt på byggegrunden, så vi var sikre på, at der ikke var nogen ting, som ikke stemte overens med de gældende regler. Vi har bestemt ikke fortrudt at vi har hyret en advokat, da vi havde en del problemer med sælger på byggegrunden. Der var ting i vores byggekontrakt, som ikke fremgik tydeligt, samt vi manglede en del papirer, for at kunne starte på jordbundundersøgelsen, som i denne kontrakt var lavet om til 6 dage fra sælgers underskrift, mod de normale 20 dage.

30.07.06 :

Vi har nu selv sat vores hus af på grunden, som der også kan ses billeder fra, i billedsektionen. Længden og bredden på huset passer, men der er lidt tvivl om koten på overkant af sokkel (Lyserød snor). Ifølge de papir vi har modtaget fra firmaet som har været ude og lave jordbundsundersøgelse, passer koterne ikke. Hvis de skal passe, skal vi grave huset yderligere ned i det "hul", som grunden ligger i. Efterfølgende har vi snakket  med byggefirmaet, som selvfølgelig har stolet på deres eksterne leverandør, da de har placeret huset på grunden / sokkel koten på huset. Den endelige kote / kontrolmåling bliver lavet på et opstartes møde, hvor at vi, Byggefirmaet, og en landemåler deltager. Efter dette møde er vi klar til at få støbt vores fundament, og byggeriet kan nu begynde.

16.08.06 :

Vi er blevet kontaktet med hensyn til vores opstart tidspunkt på byggeriet. Den har de nu rykket 2 måneder frem, så vi begynder allerede og bygge i Nov. 2006. Huset forventes så færdigt den 11-05-2007. Dette indebære så at vi allerede skal til tilvalgsmøde i September, hvor vi gerne skulle have alt inventaret på plads. :-) Vi går pt. og kigger på køkken, klinker, belægningssten osv., og er ved at blive enige. :-)

14.09.06 :

Vi har i dag været ned hos bygge firmaet, og vælg alt inventaret til huset. Så nu har vi en mere klar fornemmelse af hvordan huset kommer til at se ud. :-) Vi må rose bygge firmaet for det budget / overslag at de lavede ved kontraktens indgåelse, da det "kun" blev overskredet med 26000 uden moms. Vi har også valgt nogle helt andre hårdhvidevare (bla. dyre og bedre) / klinker / flere spots i køkkenet, andre låger overalt i huset, træ gulv på alle værelser osv. end der først var aftalt.

DEC2006 :

Vi har nu haft opstartmøde med byggefirmaet, hvor vi valgte at hæve vores hus 15 cm. Vores ”problem” med grunden er, at den skråner. Grunden skråner ned fra vejen og til baghaven, det vil sige, at vi gerne skulle have hævet huset for at vi ikke vil få problemer med vand i fundamentet. Samtidigt skulle vi passe på, ikke at komme for højt op i den anden ende af grunden, da der er regler for, hvor meget man må hæve grunden fra ”vejen”

04-01-07 :

Så er gravemaskinen gået i jorden, og det begynder og tage form.

10-01-07:

Grunden er nu sat, og der er kommet sand fyld i fundamentet.

14-01-07:

Nu er der lagt kloakrør og sø-sten i fundamentet. Byggeriet skrider nu frem en en rasenefart. Det havet været en rasende blæsevejr her i weekenden, som man også kan se på billederne fra den 14-01-07. Grundfolkene fra OC-huset havde ellers gjort hvad de kunne for at materialerne ikke skulle flyve rundt, men lidt af det gjorde. :-)

29-01-07 :

Der er nu lagt isolering i fundamentet, og gulvvarmeslangerne er lagt. Så er vi klar til at få støbt betondækket.

31-01-07 :

Nu er betondækket støbt, og det skal nu stå 14 dage får de kan komme videre. Iflg. OC-husets planer, begynder de og rejse rå væggene i uge 8.

06-04-07 :

Ja, det er jo ikke så meget der er blevet skrevet i den seneste tid. Men huset er hus rejst, som det også fremgår af billederne. :-) Vi skal have malet indvendigt i næste uge (Uge 15). Vi skulle ellers have påbegyndt i denne uge, men det blev rykket af OC-huset. Men selvom om det rykker det, holder det stadigvæk fast i vores indflytningsdato som er den 11 Maj 2007.(Der går også håndværker i påsken. (Danske))

Farvevalget har været svært, da et farvekort viser et, og en farveprøve malet på en plade i virkeligheden, viser noget helt andet. Vi mener nu at vi har fundet vores farver, så maleren kan gå i gang i næste uge. :-)

Generelt for hele forløbet indtil nu, er det faktisk minimalt hvad der har måtte laves om. Vi har haft en mur som var skæv, men den rettede muren, så nu er den fin. Der har været et underudhæng som blev afsluttet med en "fer". Håndværksmæssigt afsluttes det altid med et helt brat som tilpasses. Selv samme dag blev det udbedret, og med et perfekt resultat. Der har været lidt tvivl om det nye mursten, som blev brugt til at mure den nye væg op med. Det så ikke ud til at passe i farven, men efter det har siddet der en måneds tid, ser de ud til at være rigtige. :-) Her på sidste byggemøde (03-04-07) fandt vi nogle sten i murværket som sidder skævt. Ja, faktisk i samme række, hele huset rundt. Så maskinen som har "lavet" huset, må ha haft et "black out" den dag. :-) Det er også noget der bliver rettet. Fod blikket har heller ikke overlap, men det er også noget der bliver udbedret inden der monteres tagrander.

Vi kan kun sige indtil videre, at vi har haft nogle KANON gode håndværker gående på vores hus, og vi håber de fortsætter med deres flotte arbejde. :-)

Vi tror heller ikke på der kan bygges et nyt hus, uden der er et eller andet som skal laves om. Uanset om byggefirmaet hedder OC-Huset, eller andre konkurrerende byggefirmaer på markedet.

Forsættelse følger .........